skip to Main Content
De Vlielander Bioloog

De Vlielander bioloog

Zo werd meneer genoemd. Natuur en beesten, het was zijn allergrootste passie en hij kon er werkelijk uren over praten, maar vooral mee bezig zijn.
We leerden hem kennen in november van 2022, bij het overlijden van zijn vrouw. In ons Afscheidshuis vertelde hij hele verhalen over de berenklauwen die we daar staan hebben, maar ook over de insecten in de tuin.
Het graf van zijn vrouw werd uitgezocht op de Huizumerbegraafplaats. Onder een boom, waar hij alles over wist en ons alles over vertelde. Van oorsprong tot de vogels en beestjes die erin leefde.
Binnen vier weken overleed meneer zelf en zou ook hij onder dezelfde boom komen te liggen.
Tijdens zijn afscheid kwam natuurlijk zijn passie voor de natuur naar voren en terwijl een goede vriend/collega vertelde over zijn betrokkenheid door de natuur, tuimelen er 2 vlinders van boven in de kerk naar beneden.
Ze maken een rondje over de kist en vliegen langs de spreker weer naar boven. De rest van de dienst zien we ze niet meer terug.
De zoon vraagt later of ik ze gezien heb. Jazeker!
Voorzichtig vraagt hij: is het gek als ik denk dat het een symbolische groet van mijn ouders was?
Ach, ik heb er geen antwoord op, maar het was een vorm van steun voor de zoon die in zo’n korte tijd afscheid moest nemen van zijn beide ouders. En dat maakt het waardevol en zeker niet gek ?
Back To Top