skip to Main Content
Het Leven Begint Bij Je 40ste

Het leven begint bij je 40ste

Het leven begint bij je 40ste. Een opmerking die ik vroeger altijd zo raar vond. Hoezo pas als je 40 bent? Je leeft dan toch al 39 jaar?

En nu, een week voor mijn 40ste verjaardag moet ik daar weer aan denken. Nog een weekje 30 en dan is het 29 november zover. Daar waar ik  30 worden echt vreselijk vond kijk ik er nu naar uit. Wat voel ik me lekker in mijn vel. Niet meer de onzekerheid van vroeger, maar vol zelfvertrouwen en ontspannen. En gelukkig nog niet te oud om de wereld op zijn kop te zetten, heerlijk.

De afgelopen jaren waren soms best pittig. Gebeurtenissen en omstandigheden maakten dat ik regelmatig twijfelde over mijzelf, aan mijn kunnen en aan wat ik nou echt wilde in het leven. 2018 en 2019 waren daarin mijn kantelmomenten. Ik ging heel bewust kijken naar wat ik zelf wilde, waar ben ik goed in en wat laat ik heel graag achter me. Zo haalde ik mijn diploma rouw, verlies en stervensbegeleiding. Samen met Marise den Oudsten stapte ik in het Afscheidshuis Leeuwarden en samen werken we nu aan Fender uitvaart. Wat een perfect combinatie van werkzaamheden; rouw, verlies en stervensbegeleider en uitvaartverzorger in Grou/Leeuwarden/Friesland/Groningen. Het begeleiden van mensen in een moeilijke periode van hun leven, het moment dat ze afscheid moeten nemen van hun dierbare. En dat begeleiden is meer dan alleen praktisch de uitvaart regelen, het is ook mensen ondersteunen in hun verdriet en rouw. Hoe kan het afscheid plaatsvinden op een manier dat ze later terugkijken met een goed gevoel, ondanks al het verdriet?

Wat voelt het fijn als mensen je dan na de uitvaart laten weten dat dit echt gelukt is, dat ze met een goed gevoel terugkijken, dat ze blij zijn met wat ik heb kunnen geven. Daardoor is er eigenlijk niet een dag dat ik met een chagrijnig gevoel naar het werk ga, soms voelt het niet eens al aan het werk zijn. Hoe fijn is dat?

Naast het werk is privé ook veel gebeurt, getrouwd met mijn liefste man, samen een nieuw huis gekocht in het prachtige dorp Grou, heerlijk. Ik voel me goed, waardoor je er veel beter voor je klanten. families kan zijn. De afgelopen maanden heb ik daarom afscheid kunnen nemen van de oude, onzekere, twijfelende ik. Een jas die uitgaat, een nieuwe jas (die heel goed past), gaat aan. Volgende week neem ik op mijn verjaardag letterlijk en figuurlijk afscheid van de oude ik. Ik ben dan 40 en kan zeggen; het leven begint echt bij je 40ste!!

Back To Top