skip to Main Content

Over Sabina Rietveld

Ik ben Sabina Rietveld, sinds 2018 getrouwd met mijn lieve man. Moeder van een heerlijke puberdochter en ondersteuner van drie extra-meiden. Al jong in het leven maakte ik kennis met verlies en het pijnlijke rouwproces wat daarbij hoort. Het leerde me dat goed afscheid nemen en rouwen ontzettend belangrijk is.

In 2012 nam ik de eerste stappen om mensen te gaan helpen in deze moeilijke periode. Ik volgde de opleiding Humanistische uitvaartbegeleider, spreker bij uitvaarten. Prachtig mooi werk, wat ik tot 2019 heb gedaan.

Ik merkte dat de gesprekken die ik met nabestaanden voerde belangrijk waren voor hen. Daar wilde ik me verder in verdiepen en in laten scholen. De keuze voor de opleiding verlies, rouw en stervensbegeleiding was snel gemaakt, net als de start van mijn eigen praktijk als gediplomeerd verlies, rouw en stervensbegeleider.

Verder werk ik als uitvaartverzorger bij Fender uitvaart, in heel Friesland en Groningen. Vooral als ik bij mensen kom als rouw en stervensbegeleider is het fijn dat er niet nog een nieuw gezicht bij komt voor het regelen van de uitvaart. Samen kijken we naar alle wensen die er zijn, op het gebied van mentale rouw als op het praktische vlak van afscheid regelen.

Sinds 2019 is het begrip rouwdoula geïntroduceerd. Een rouwdoula is iemand die en combinatie maakt van geestelijk en praktische begeleiding bij afscheid nemen en overlijden. Dat is de combinatie die vaak vergeten wordt, maar juist zo belangrijk is. Doordat ik een diploma heb op beide vlakken is dit ook de manier waarop ik werk.

Ik werk sinds november 2018 vanuit het Afscheidshuis in Leeuwarden, maar kom ik ook bij de mensen thuis. Per 18 september 2021 is het ook mogelijk om een afspraak te maken in Afscheidshuis Grou, zowel voor de rouwbegeleiding als voor uitvaartbegeleiding.

Bespreek het onbespreekbare….

Wij zijn Sabina Rietveld en Marise den Oudsten van Fender Uitvaart.

Met onze brede kennis en ervaring op het gebied van afscheid nemen en rouw bieden wij een plek waar we inspireren, begeleiden en het onbespreekbare bespreekbare besproken kan worden.

www.fenderuitvaart.nl/afscheidshuis

Back To Top