skip to Main Content

Nazorg na een uitvaart

Na de uitvaart moeten de nabestaanden verder zonder degene van wie ze samen met u, als uitvaartverzorger, afscheid hebben genomen. In die periode speelt er een hoop, er moet veel geregeld worden en mensen hebben veel aandacht voor de nabestaanden.

Na een aantal weken zal deze aandacht minder worden en moeten de nabestaanden een leven gaan invullen zonder hun dierbare. Dit gaat gepaard met verdriet en alle andere emoties die hierbij komen kijken. Soms ontstaat dan de behoefte aan ondersteuning of komen juist dan de vragen.

Rouw is een ander gebied dan een uitvaart, maar  juist omdat u de nabestaanden zo goed hebt bijgestaan tijdens het afscheid, kan deze vraag  bij jullie terecht komen.

Als gediplomeerd verlies- en rouw- en stervensbegeleider kan ik dit stuk voor u op me nemen. Een aantal weken na het overlijden zal ik contact met de nabestaanden opnemen en het gesprek aan gaan. Mocht de familie eerder behoefte aan ondersteuning hebben, dan kan dit natuurlijk ook. Ze kunnen dan gewoon zelf contact opnemen.

Lang niet altijd zal er dan behoefte zijn aan rouwbegeleiding, maar mocht er behoefte zijn aan een stukje coaching en begeleiding, dan kan dit. Soms is er hulp nodig op andere gebieden, zoals administratie, het opruimen van het huis of de zoektocht naar een herinneringsobject. Door mijn brede netwerk en samenwerking met diverse partner kan ik ook op dat gebied adviseren en mensen informeren.

Benieuwd naar de mogelijkheden en opties? Neem dan gerust contact met me op via de mail of telefonisch.

Back To Top